Adviesraad Toegankelijkheid komt voor het eerst fysiek bijeen


Op 28 september 2021 kwam de Adviesraad Toegankelijkheid, bestaande uit ervaringsdeskundigen, voor het eerst bijeen in het provinciehuis. Niet iedereen was aanwezig, maar het grootste deel wel. Gedeputeerde Hans Kuipers schoof tijdens de vergadering ook aan om enkele vragen te beantwoorden.

Drie werkgroepen

De bijeenkomst begon met een voorstelrondje. Verder is het huishoudelijk reglement vastgesteld en presenteerden de werkgroepen de eerste overdenkingen aan elkaar. Er zijn drie werkgroepen: Digitale toegankelijkheid, Fysieke toegankelijkheid en de werkgroep Bewustwording.

Inclusieve Drentse samenleving

De werkgroep Fysieke toegankelijkheid verdeelde hun wensenlijst in twee onderwerpen: openbare ruimte en gebouwen. De werkgroep Bewustwording denkt na over hoe de Drentse samenleving inclusief wordt en rekening kan houden met mensen die iets nodig hebben. Van de derde werkgroep was niemand aanwezig.

Gevraagd en ongevraagd advies

Gedeputeerde Hans Kuipers vertelde dat hij blij is met de Adviesraad. Hij lichtte toe dat er een Sociale – en een Inclusie Agenda is in Drenthe en hij vindt het belangrijk dat er gevraagd en ongevraagd advies gegeven wordt door de Adviesraad. De provincie werkt niet alleen op dit thema in Drenthe, maar samen met partners en de Drentse gemeenten.