Hét compliment van Drenthe


Waardering voor vrijwilligers 2023

Quote gedeputeerde Yvonne Turenhout:

Het doet er niet toe waar je wieg gestaan heeft, iedereen verdient gelijke kansen voor de toekomst. Ik ben enorm trots op de vele vrijwilligers in Drenthe die ervoor zorgen dat inwoners kunnen deelnemen aan de samenleving. Ze zijn onmisbaar voor dorpen, wijken en buurten. Samen werken we aan een sociale en levendige provincie Drenthe.

Help de jury mee en steun jouw favoriete vrijwilligersorganisatie

Steunen kan van 16 tot en met 29 oktober 2023.

7 december, tijdens de Nationale Vrijwilligersdag, wordt bekend wie Hét compliment ontvangt.

Stichting Dierenweide Stroomdal ontving vorig jaar Hét compliment van Drenthe 2022!

Wat is Hét compliment van Drenthe?

Met ‘Hét compliment van Drenthe’ willen we vrijwilligers in het zonnetje zetten en hen een kans geven om wat extra’s te doen met een geldbedrag van 3.000 euro voor een vereniging, club, initiatief of organisatie in Drenthe. In 2023 is er in het bijzonder aandacht voor het thema ‘gelijke kansen'. Dit thema komt uit de Sociale Agenda Drenthe. Elk jaar komt een ander thema uit deze Agenda aan bod.

Doe mee!

Werken jullie als vrijwilligersorganisatie aan gelijke kansen? Inspireer je anderen en werk je samen? Doe dan mee en maak kans op Hét compliment van Drenthe 2023! Meld je eigen organisatie/initiatief vanaf 4 t/m 30 september 2023 aan of nomineer een andere organisatie.

Gelijke kansen

In 2023 gaat Hét compliment van Drenthe over het thema gelijke kansen. Gelijke kansen betekent dat iedereen zich kan ontwikkelen en mee kan doen in de samenleving: zowel op sociaal als economisch vlak. Ongeacht waar en
onder welke omstandigheden je geboren wordt. Het moet niet uitmaken wat bijvoorbeeld je afkomst of gender is, hoe gezond je bent of waar je woont.

Sociale Agenda

Levendig en sociaal Drenthe

Gezond, gelukkig en veilig opgroeien in Drenthe. We gaan voor gelijke kansen voor iedereen. Voor goede zorg, voldoende onderwijs, passende woningen, zonder armoede. In Drenthe mag je zijn wie je wilt zijn. Met de Sociale Agenda Drenthe gaan we samen met gemeenten en betrokken partijen aan de slag om dit te realiseren. Vóór en met de inwoners van Drenthe. De komende tijd zet de provincie zich in voor diverse sociale thema’s. Enkele voorbeelden van concrete projecten zijn het vergroten van leefbaarheid in steden en dorpen en het inzetten van ervaringsdeskundigen bij armoede en laaggeletterdheid.

Contact

CMO STAMM Groningen Drenthe

Dushenka van Kooten
06 – 51 85 70 78

d.vankooten@cmostamm.nl

Evelien Mulder
06-13582126

e.mulder@cmostamm.nl