Frisse doorstart na corona


Vrijwilligersorganisaties ontvangen van de provincie via hun gemeente financiële steun, zodat zij een frisse doorstart kunnen maken met hun activiteiten die weer binnen de coronamaatregelen mogelijk zijn. De Drentse gemeenten regelen voor hun eigen gemeente de verdeling van de middelen, omdat zij het beste inzicht hebben in de vrijwilligers en hun organisaties die actief zijn in hun gemeente. Vanaf 14 maart 2022 is de regeling opengesteld.

De subsidie dient ten goede te komen aan vrijwilligersorganisaties die sociaal-culturele activiteiten organiseren die bijdragen aan een levendig en sociaal Drenthe.

Benieuwd naar wat er in 2022 is gedaan met de regeling Frisse doorstart na corona?

Bekijk onderstaand document waarin we per gemeente laten zien wat er met de subsidie is gedaan.

Gedeputeerde Hans Kuipers:

“Of het nu voor hun sportvereniging is of de scouting, een cultuurevenement, hulp bij de zorg, het vergroenen van een straat of het opstarten van buurtavonden in het dorpshuis: vrijwilligers maken op alle plekken in Drenthe het leven mooier. Samen met de gemeenten geeft de provincie graag – na het succes van vorig jaar – een steuntje in de rug aan alle vrijwilligers die staan te popelen om hun werk weer op te pakken.”

Aanvragen via de gemeente

Vanaf 14 maart 2022 kunnen Drentse gemeenten het geld aanvragen. De Drentse gemeenten regelen voor hun eigen gemeente de verdeling van de middelen, omdat zij het beste inzicht hebben in de vrijwilligers en hun organisaties die actief zijn in hun gemeente. Hieronder komt een overzicht van links naar de gemeenten. Daar kunnen vrijwilligersorganisaties de subsidie aanvragen.

Wat is er in 2021 gedaan?